Üdvözlet mindenkinek!

Folytatjuk ismerkedésünket az Ultiboard / Multisim párossal. Ma az új alkatrész rajzolását mutatom be, amire elég sűrűn szükség lehet, hiszen rengeteg féle alkatrész létezik; nem is várhatjuk el, hogy az összes benne legyen a gyári alkatrészkönyvtárban.

Mivel lusta disznó vagyok gépelni, és képeket lődözni, ezért ez most video oktatás lesz; remélem nem gond, hogy picit nagyobb méretűek a feltöltött állományok, mintha képek lennének. (Bár látni itt néha feltöltött borzasztó, több megás randa jpeg-eket...)

A lejátszáshoz szükség lesz egy speciális kodekre, ami direkt képernyő felvételekhez lett kifejlesztve. Szerencsére freeware, azaz teljesen szabadon hozzáférhető/használható. Érdemes elnézni az oldalukra is, van ott sok más finomság is: http://www.compression.ru/video/public_filters.htm 

A hang pedig sima MP3, elvileg nem lehet gond a lejátszással senkinél. Kicsit "dáthás" vagyok épp, úgyhogy bocsánatot kérek a kegyetlen orrhangért.

De térjünk vissza a szerkesztéshez! Először célszerű megrajzolni Ultiboard-ban a lábkiosztást, 3D nézetet, bültetési rajzot, majd utána Multisim-ben a hozzá való ábrát!

Sajnos az áramkör-szimulációban nem fog részt venni a most tervezett alkatrészünk, az nekem se megy még egyelőre.  

A végére pedig egy kis Ultiboard tipp, az üres rézfelületek kitöltését mutatom meg

Remélem tudtam nektek újat mutatni, további kellemes napot mindenkinek!